lørdag 2. juli 2011

Jentekvelder med god mat

I bynnelsen av juni var æ to helger på rad på jentekvelder hos Marthe der vi laga god mat. Den første helga var vi 7 jenter som møttes for å spise Tapas. Alle hadde laga et par retter hver hjemme som vi tok med. Det va mye godt på bordet og alle ble veldig mette. Her nord e jo sommernatta like lys som dagen så vi ble sittende og skravle til langt på natt. 

Helga etter
Helga etter va vi nok en gang samla hos Marthe, men denne gangen var vi ca 18 damer til middag. :-) Det ble servert en fantastisk 3 retters middag laga av nån kjempeflinke jenter. Den første retten vi fikk servert var en hjemmelaga lavkarbo blomkål og brokkoli suppe med bacon

Æ va i uggen form i dagan før middag og va derfor ikke så mye med i planlegging og gjennomføring, men æ fikk et oppdrag. Det va å krydre og steike indrefileten. Her står æ på kjøkkenet hennes og skjærer opp indrefileten. 

 Her e hovedrette servert. Den bestod av helstekt indrefilet med hvitløk, fløtegratinerte poteter, kokt brokkoli, stekt tomat, maispuré og bearnaisesaus. Det va første gang æ smakte maispuré, det va skikkelig godt og æ blir nok garantert å prøve å lage det en gang. :-)


Til dessert fikk vi servert stekt ananas med vaniljeis. Det var også første gang æ smakte det og det va knallgodt. :-) Takker vertinna og hennes gode medhjelpera for en fantastisk middag og koselig kveld. :-)

Ingen kommentarer: