tirsdag 3. mai 2011

Påsken 2011

Æ e ikke så kjapp å oppdatere den her bloggen, og har fått spørsmål om kor det blir av innlegget fra påska. :-)
Påska i år ble tilbrakt på Gjøkhaugen i Børselv. Der fikk æ og kjæresten låne hytta til tante og onkel siden dem reiste på påskeferie til Tyskland i år. Vi dro utover onsdag før Skjærtorsdag. Samme kveld dro vi på bygdefest på bygdehuset i Børselv. Syns det e fint at dem arrangerer en fest når det e masse folk i bygda.
Det ble ikke no scooterkjøring siden påska va så sein i år, men vi kom oss ut på tur for det. På Skjærtorsdag var vi på et vann som ligger ved veien på Børselvfjellet og heter Skogvann. Der hadde vi et lite familietreff med noen tanter og onkler og flere søskenbarn samlet. :-) På kvelden lagde æ og kjæresten middag til hyttenaboan (mitt søskenbarn, samboeren, dattera og en venninne av ho). Vi serverte helstekt indrefilet m/hvitløk, fløtegratinerte poteter, stekt mais, løk og kantareller, kokte gulrøtter og brokkoli og Rosépeppersaus. Det her e et av mine favoritt måltider. :-) 

På Langfredag og påskeaften va det så dårlig vær at vi bare sløva på hytta, men det va litt godt det også. Vi ble invitert på lammestek og kalkun hos hyttenaboene. Påskeaften på kvelden kom tante og onkel hjem fra Tysklandsturen og kom da utover på hytta. Så på 1. påskedag våkna vi til fyr i ovnen og kaffetrakteren som lagde sin egne surklelyd. Da hadde onkel stått opp før alle oss andre, noe han som regel gjør når vi e på hytta. :-) Endelig va det blitt fint vær igjen så etter en god frokost pakka vi sekken og kjørte ned til sjøen i Viekkir. 
Et sikkert vårtegn e når svanene e kommet i vannet ved min mors barndomshjem. Mor (min mormor) ventet bestandig spent på at svanene skulle komme tilbake til vannet på våren. Her har svanene ruslet fra vannet og over veien på andre siden på en liten søndagstur. :-) 

 
 Utsikt mot Hestnes som speiler seg i en speilblank fjord. 
Det lå enda litt sne igjen i berget. Kjæresten ligger å nyter utsikta over Porsangerfjorden. 

Et lite oversiktsbilde over fjæra i Viekkir. Det lille røde båtnaustet e det min mors familie som eier, den lille blåe e det mammas nylig avdøde onkel som eide og den store røde eier onkelen min. Her har vi vært mange varme sommerdager. Trur æ aldri har vært på påsketur der før. :-)

Det gule huset til høyre i bildet e mamma sitt barndomshjem. Det røde huset til venstre e huset til mammas onkel som døde nå i mars. I forkant e vannet der svanene holder til. 

Etter grillinga i fjæra valgte æ og tanta min å tilbake. Her har vi stoppet for å ta bilder av svanene som har kommet seg tilbake i vannet. 

Deilig vårstemning

Kveldssteming over Hestnesfjellet.







Ingen kommentarer: