torsdag 15. april 2010

Påskeferie på Gjøkhaugen


-Ski-doo i solnedgang-
E litt treg å blogge etter påskeferien, men nu kommer det litt. :)
Påskeferien ble også i år tilbrakt på Gjøkhaugen i Børselv.


På onsdags kvelden fikk æ hjelp til å fikse digitalkameraet mitt som hadde noen løse deler. For å få festa disse delene måtte Roy og Ole demontere hele kameraet. Må si æ va veldig spent på kordan resultatet ville bli.



Men ved hjelp av miniskrujern, brødkniv, lommelykt og reparasjons øl klarte de å fikse kameraet mitt. Det ble bare 2 skruer til overs.... :) Men det funker som bare det idag, tusen takk!! :)


Til middag på onsdagskveld fikk vi servert reinstek i nabohytta, nydelig godt.


I år som i fjor fikk æ låne truga hos min storebror. Det e kjempeartig og god trening å gå med truga og stava. Her e æ og Lise Katrine på en liten luftetur ved hytta.


På torsdags kveld fikk vi servert ovnstekt torsk, det va også kjempegodt.


Pappa bruker å lage tørka kjøtt av lammelår hvert år. Det blir ikke påske før æ fått spist litt sånn. Må stekes på bål, helst på pinne.


På langfredag hadde vi den tradisjonelle reinkjøttmiddagen våres på "fjellet". I år va det tante Edel og søskenbarnet mitt Trine som var kokker. De kokte reinkjøtt med buljong, gompos og tunger med potet og gulrot som tilbehør.


Onkelen min har kjøpt seg ny slede, og teksten bakpå ble nok mye fotografert i påska. :)


Når vi kom ned fra turen på langfredag hadde vi litt aktiviteter på Gjøkhaugen. Vi hadde ake konkurranse, kaste på bokser, sekkeløp og bålkonkurranse. Her va det om å gjøre å få brent av tråden først. Vi va 4 lag som konkurerte og reglan var strenge, det va ikke lov å hente ved og never ved hyttene. Mitt lag lå godt an i begynnelsen, men vi mista teten. Kjempeartig og sosialt.


Etter lekene ble vi sittanes ute ved bålplassen. Her e et forsøk på å ta bilde av nordlyset. Har bare et lite kamera så det ble ikke så bra.


Kveldsol over Hestnes og Gjøkhaugen


Nydelig kveldshimmel


På påskeaften kom en venninne av meg utover med masse av kake utstyret mitt. Hun skulle i dåp dagen etter og trengte en gluten og melkefri kake. Hadde bakt bunnen og laget smørkremen på forhånd hjemme så selve pyntingen gikk fort. Her e resultatet. Desverre var vanilje kremen laget på rismelk litt tynn så på kjøreturen inn til Lakselv hadde kaken sklidd litt, men kaken smakte visst bra fordet. :)


Samme kveld serverte tante og onkel lammestek eller lammedyr som noen kalte det. Dette smakte også veldig godt.


1. påskedags morran måtte kalkunen klargjøres før vi startet på fjellet. Her har den en liten morgendans før den skal fylles opp. :)


Dette var påskens fineste dag på fjellet. Vi var i Silfar, på øvre Silfar vann eller "Gryta" som vi kaller det.


Stor gjeng på tur, trur vi var ca 24 stk. Vi starta ned seint på ettermiddagen, måtte jo få med oss godværet. På Gjøkhaugen pakka æ og Lise Katrine, vi spiste nydelig kalkun før vi starta innover til hverdagen igjen. Vil takke vertsskapet for en knallfin påske på Gjøkhaugen. :)

1 kommentar:

Unknown sa...

Det e bare en ting å si at vi e skikkelig matvrak hele gjengen. Men det e jo koslig å være mange rundt bordet å kunne spise god mat i koslig lag. ynd at påsken e bare en gang i året.
ALLTID trivelig å ha gjester på hytta.