mandag 13. april 2009

Påskeferien 2009

Nok en påske har blitt tilbragt på hytta til tante og onkel på Gjøkhaugen. Dem har hytta til høyre, den til venstre e hytta til søskenbarnet mitt med samboer.
Vi var totalt 7 stk på hytta, koselig. Onsdag før Skjærtorsdag ankom vi med alt utstyret, det så ut som vi hadde flytta hjemmefra. :) Vi lagde taco til middag før æ, tante og onkel dro på bygdefest i Børselv med 2 andre. Va veldig koselig og tia gikk altfor fort der.
På Skjærtorsdag va det sur kald vind ute så vi dro ned til mamma sitt barndomshjem. Der ble det tradisjon tro kokt reinkjøtt med gompos. Vanligvis koker vi det i onkel sin lavvu på fjellet, men på grunn av været kokte vi det innendørs.
Vi va over 20 stk som spiste der, stort sett folk æ e i familie med.
Om ettermiddagen tok vi oss en liten powernap på over en time. Etter det gikk vi ut å båla med naboan. Her grilles det pøser og tørka kjøtt ved bålplassen.
For å aktivisere den yngre garde lagde vi konkurranse der de to jentan måtte fyre bål for å se kem som først klarte å brenne av tråden som gikk over bålan demmes.(en konkurranse vi hadde på Ongajok). Etter at dem va ferdig va det oss voksnes tur, daman mot mannan. Vi tapte. :(
Her ser man litt av bålplassen midt mellom de to hyttan. Utpå kvelden fikk vi også besøk av en tidligere skolekompis av meg som har hytte i nærheten. Vi ble sittende til halv 2 å skravle. Det va helt vindstille og mildt og ingen hadde lyst å ta kveld.
Siden æ, nevøen min og dama hans sku være på hytta til tante. Va vi avhengig av en scooter. Mine foreldre sku bort i påska så da løste jo det seg fort. Fikk låne demmes scooter og den laaaange rekkasleden, også kalt vogntoget. :) På grunn av at æ hadde scooter fikk æ ikke gådd ned fra fjellet på truga som planlagt. :(
På Gjøkhaugen e det tradisjon i påska og lage ganske avanserte middaga om kvelden.
Her e menyen for påska
  • taco
  • reinkjøtt
  • helstekt kveite og ørret med potet og grønnsaker
  • kalkun med ris, purre & druesalat, grønnsaker og 2 forskjellige sauser (bildet over)
  • lammestek på en seng av potet og grønnsaker og fløtepoteter i tillegg
Vi ble som regel veldig mett og trøtt etter de herlige middagan. :)
Etter lammesteika på 1. påskedag hadde søskenbarnet mitt bakt sjokoladeboller og no som het sommerboller. Dem va veldig gode og det va ikke mange igjen når vi tok kvelden. :)

Nu e nok en påske over og i morra bynner hverdagen igjen.
Vil takke vertskapet for nok en trivelig hyttepåske på Gjøkhaugen. :)

Ingen kommentarer: